معاون برنامهریزی و توسعه شهری منطقه ۱۲ در گفتوگو با خبرنگار ما در این باره گفت: «در شهرداری منطقه ۱۲ برنامه ارتقای کیفیت زندگی از سال ۱۳۹۴ تاکنون در حال اجراست. برنامهای که در حوزههای تخصصی گوناگونی از جمله عمران و شهرسازی، زیرساختهای شهری، حملونقل و ترافیک شهری، اجتماعی و فرهنگی، خدمات شهری و محیطزیست دنبال میشود و در این راستا پروژههایی نیز مطابق نیازهای محلی تعریف و اجرا شده است. »
«مصطفی حسینی کومله» با اشاره به سیاستهای مدیریت شهری پایتخت در سال جاری، افزود: «برنامه ارتقای کیفیت زندگی در منطقه ۱۲، محلهمحور بوده و با هدف تثبیت و تقویت سکونت در محلههای مرکزی شهر در طول این سالها اجرا شده است. »
او با بیان اینکه متأسفانه در طول سالهای اخیر برخی کاربریهای ناسازگار با محلههای مسکونی در منطقه نفوذ کرده و این مسئله موجب مهاجرت افراد بومی منطقه به مناطق دیگر تهران شده است، اظهار داشت: «تبدیل خانههای قدیمی در راستههای تجاری به انبارهای کالا و مهاجرت شهروندان بومی منطقه موجب تغییر شکل و شمایل بافت محلهها بهویژه در حوالی بازار شد. این مسئله ما را بر آن داشت تا با تمرکز بر توسعه محلی منطقه و احیای بافت مسکونی در آن، زمینه بازگشت زندگی به محلههای تاریخی و ارزشمند پایتخت را فراهم کنیم. »
معاون برنامهریزی و توسعه شهری منطقه ۱۲ در ادامه با ابراز خرسندی از سیاستکاری شهرداری تهران در سال جدید، گفت: «برنامههای توسعه محلی در محلههای ۱۴گانه منطقه ۱۲ در قالب پروژههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، دنبال میشود و اولویت مهم در اجرای این پروژهها نگاه محلی به آنها خواهد بود. »
حسینی کومله با اشاره به تنوع پروژههای توسعه محلی پیشبینی شده برای منطقه ۱۲ در سال ۱۳۹۹، افزود: «تأمین نیازهای محلی از جمله ساخت بازارچههای میوه و ترهبار، رفع مشکل دفع آبهای سطحی در محلهها، جمعآوری کارگاههای آلاینده، توجه به مسائل ترافیکی در محلههای منطقه و توسعه زیرساختهای شهری از جمله پروژههایی خواهد بود که امسال در منطقه ۱۲ دنبال میشود. »
او در ادامه صحبتهای خود به مهمترین پروژههای شهرداری منطقه ۱۲ در سال جاری اشاره کرد و ادامه داد: «ساماندهی وضعیت معابر و جمعآوری کارگاههای «طلاسازی» در محله «سنگلج»، ایجاد «گذر گالری» در خیابان «ارباب جمشید» بهعنوان یکی از خیابانهای دارای ارزش معماری و تاریخی در محله «بهارستان» و «فردوسی»، تقویت محور فرهنگ، ادب و مشاهیر ملی ایران در خیابان «قائدی» و «تقوی» در محله فردوسی و بهارستان در کنار تکمیل پروژه ساماندهی «لالهزار نو» از مهمترین پروژههای ما در سال ۱۳۹۹ هستند. »
معاون برنامهریزی و توسعه شهری منطقه ۱۲ در ادامه با اشاره به شیوع ویروس «کرونا» و تأثیر آن بر ادامه روند توسعه شهری در منطقه هم گفت: «شیوع این بیماری تاکنون تأثیرات منفی خود را بر روند اجرای پروژههای شهری گذاشته و تعطیلی کارگاههای عمرانی در نوروز امسال مصداق این سخن است. »
- توسعه محلی با بودجه محلی
حسینی کومله در ادامه یکی از تفاوتهای سالکاری ۱۳۹۹ را نسبت به سالهای پیش، بودجه شهرداری و تعیین باکس بودجه محلی در زیرمجموعه بودجه سنواتی شهرداری برشمرد و گفت: «در بودجه سنواتی سال ۱۳۹۹ شهر تهران، باکس ویژهای برای پروژههای محلهمحور و کوچک مقیاس در نظر گرفته شده است که این مسئله نویدبخش ما در تسهیل امور محلی خواهد بود. »
او ادامه داد: «علاوه بر این بخشی از برنامههای منطقه در قالب بودجهای ویژه با عنوان کاهش شکاف برخورداری مناطق و فاصله طبقاتی که در پایان سال ۱۳۹۸ پیشبینی شد، دنبال میشود. »
- استقبال از سرمایهگذاران در احیای بافت تاریخی
معاون برنامهریزی و توسعه شهری منطقه ۱۲ در ادامه از احیای بافت تاریخی و ارزشمند منطقه ۱۲ بهعنوان یکی دیگر از اولویتهای کاری منطقه در سال ۱۳۹۹ خبر داد و گفت: «در این مسیر مشتاقانه از مشارکت بخش خصوصی استقبال و حمایت میکنیم. »
حسینی کومله با اشاره به تصویب قانون احیای بافتهای تاریخی در مجلس شورای اسلامی و مصوبات شورایشهر در این بخش، اظهار داشت: «بخش خصوصی میتواند با توجه به انگیزه و هدفگذاری مشخص، موفقتر از بخش دولتی در این حوزه عمل کند و ما با حمایت از سرمایهگذاران این بخش و تسهیل امور، تلاش میکنیم روند احیای بافتهای تاریخی و بناهای ارزشمند مرکز تهران که تا کنون ضربهها و خسارتهای زیادی دیدهاند، سریعتر دنبال شود. »
او یادآور شد: «خوشبختانه امسال، حضور بخش خصوصی برای احیای بافت تاریخی خیلی پررنگتر است. در گذشته باید برای جلب نظر سرمایهگذاران بستههای حمایتی آماده میکردیم اما امروز شاهد حضور داوطلبانه سرمایهگذاران برای فعالیت در این بخش هستیم. »
نظر شما